Share your movie: CC bij het Nederlands Online Filmfestival

Na een geslaagd festival in 2006, opent vandaag (15 maart) de inzendtermijn voor de tweede editie van het Nederlands Online Filmfestival (NOFF). Professionele en amateur-filmmakers kunnen zicht tot 15 augustus 2007 via de website www.noff.nl inschrijven in de categorieen drama, documentaire, experimentele film, interactieve film en animatie.

Voor het eerst hebben inzenders de mogelijkheid om hun werk onder een Creative Commonslicentie in te sturen. In het inschrijfformulier wordt aan inschrijvers gevraagd om aan te geven op welke manier zij de rechten op hun werk willen regelen. Daarbij kan gekozen worden uit de zes Creative Commonslicenties en ‘alle rechten voorbehouden’. Inzenders die meer informatie willen over Creative Commons kunnen natuurlijk op onze site terecht, maar vinden vanaf vandaag ook een korte introductie op de site van het NOFF.
Op1 juli zijn de eerste korte films te zien op www.noff.nl en vanaf dan worden er elke week nieuwe films geplaatst. Het hele programma is vanaf 1 september online te bekijken, en dan kan het publiek ook stemmen op zijn favoriete korte film. De inzenders strijden om de NOFF KPN Publieksprijs. Daarnaast is er volgens goed gebruik een NOFF Juryprijs, die wordt toegekend door een vakjury van film- en internetprofessionals.
Bij de eerste editie in 2006 waren er 165 inschrijvingen. Uiteindelijk dongen 67 films mee naar de publieks- en juryprijs.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.