Gezocht: stagiair (m/v) Open Content

Creative Commons is op zoek naar een enthousiaste stagiair(e) voor minimaal drie dagen per week. We bieden je de kans om werkervaring op te doen in een rumoerig veld dat bol staat van de creativiteit. Heb je interesse, lees dan snel verder. De duur van de stage is vier maanden.

In 2004 is Creative Commons Nederland (CC-NL) van start gegaan: een revolutionair licentiesysteem dat het mogelijk maakt auteursrechtelijk beschermde werken zo ruim mogelijk te verspreiden, zonder dat de rechten van makers en artiesten worden geschonden. Creative Commons is een wereldwijd succes. Miljoenen foto’s en teksten, tienduizenden songs, en een groeiend aantal films en ander creatieve werken worden onder CC-licentie uitgegeven. CC-NL promoot en onderzoekt het gebruik van CC-licenties en zet pilotprojecten op met enthousiaste organisaties. Daar kunnen we best wat hulp bij gebruiken.

CC-NL is een samenwerkingsproject van Stichting Nederland Kennisland (KL), Waag Society en het Instituut voor Informatierecht van de Universiteit van Amsterdam (IViR). Voor de stageplek die we aanbieden staat je bureau bij KL, aan de Keizersgracht in Amsterdam.

Wat ga je doen?
Als stagiair bij Creative Commons word je betrokken bij lopende projecten en activiteiten. De afgelopen jaren heeft Kennisland zich, samen met de partnerorganisaties Waag Society en het Instituut voor Informatierecht (IViR) stevig ingezet om het licentiesysteem van Creative Commons onder de aandacht te brengen. We werken samen met allerlei organisaties (van muziekindustrie tot scholen en musea) en hebben een groot aantal leuke projecten en initiatieven gevonden. Die gaan we een podium bieden op de nieuw te ontwikkelen site opencontent.nl

In deze stage ga je aan de slag met de invulling van die nieuwe website. Je houdt interviews met allerlei projecten, schrijft en verzamelt teksten en voert redactie over de inhoud van de website. Voor deze stage zoeken we een stagiair(e) met een HBO- of WO-achtergrond in een juridische of een cultuur- en mediagerelateerde studie. Journalistieke vaardigheid is een pré, en dat geldt ook voor kennis van het auteursrecht.

Wie zoeken we?
Werken bij CC-NL vraagt om een grote dosis enthousiasme. Het is belangrijk dat je goed zelfstandig kunt werken, niet bang bent om vragen te stellen, initiatief durft te nemen en kritisch bent. Bovendien moet je er niet wars van zijn om een beetje tegen de mainstream in te roeien. De werkzaamheden vragen om goede sociale en organisatorische vaardigheden, en een analytisch denkvermogen. Kennis van het auteursrecht is zeker een pré maar geen vereiste.

Wat mag je van ons verwachten?
Vanuit KL krijg je een werkplek en een begeleider. Er wordt een stageplan met je afgesproken waarin wederzijdse verwachtingen zijn vertaald naar duidelijke leerdoelen en activiteiten. Met deze stage krijg je de kans om veel te leren op een spannende plek. Afhankelijk van je eigen opstelling en inzet kan je meedoen aan workshops, en meewerken aan nieuwe activiteiten en nieuwe projecten. Bij een voltijdse stage bedraagt de stagevergoeding 300 euro netto per maand.

Als je geïnteresseerd bent, dan nodigen we je van harte uit om je motivatie met c.v. op te sturen naar Carolien Bok (cb@kl.nl) of bel ons op 020-575 67 20. Neem, voor je contact zoekt, ook een kijkje op www.creativecommons.org en www.kennisland.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.