Google+ maakt gebruik CC licenties mogelijk.

Google+ is een nieuw sociaal netwerk ontwikkeld door Google. Google+ combineert een aantal bestaande applicaties van Google tot een sociaal netwerk. Door middel van de website kan je status updates publiceren, discussies voeren en media delen met iedereen of met specifieke groepen.

Doordat Google gebruikt maakt van onafhankelijke  diensten, die Google zelf heeft ontwikkeld, zijn onderdelen van de nieuwe service uitgebreider dan soortgelijke onderdelen van de concurrent Facebook. Het delen van foto’s met groepen maakt gebruik van de bestaande Picassa foto dienst.

Waar het bij Facebook niet mogelijk is om licentie voorwaarden te kiezen zoals dat wel bij Flickr kan, is dit ook mogelijk met Picassa. Hierdoor wordt het voor het eerst mogelijk om via een groot sociaal netwerk media onder een Creative Commons Licentie te publiceren.

Hoe stel je Creative Commons Licenties in bij Google+

1. Klik op ‘Foto’s’ in je Google+ menubalk

2. Klik op het radertje rechtsboven en klik op settings

3. Ga naar de 2de tabblad genaamd Privacy en Toestemming


4. Onder het kopje Creative Commons kunt u instellen hoe u uw foto’s wilt delen via Google+.

CC edit field in Picassa (2/2)
Het is ook mogelijk dit per foto in te stellen door op de foto te klikken. Aan de rechterkant ziet u dan een menu item waarbij de licentie informatie te veranderen is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.