Blender publiceert nieuwe korte film

De Blender Foundation, de Nederlandse stichting die open source graphics- en animatiesoftware ontwikkeld, heeft een nieuwe film uitgebracht. Blender brengt elk jaar een korte film uit om de mogelijkheden van zijn software tentoon te stellen. Deze films worden net als de software vrijgegeven onder een open licentie. Eerder schreven we al over de vorige films van Blender:  Elephants Dream (2006), Big Buck Bunny (2008), Sintel (2010) en Tears of Steel (2012).

De humoristische korte film gaat over de Caminandes Pablo, een llama-achtig dier dat onder de veronderstelling is dat het gras aan de andere kant van het hek groener is.

Blender publiceert de film, schetsen, productiedetails, en uiteraard de Blender bestanden onder een Creative Commons Naamsvermelding licentie. Met deze licentie mag je het werk verspreiden, aanpassen en remixen, zelfs voor commercieel gebruik, zolang je maar de Blender Foundation als rechthebbende vermeld.

Blender is het bewijs dat je met open content en open source software een betrouwbaar en duurzaam business model kan maken. Een fijne bijkomstigheid is dat we grappige en mooie korte films vrij kunnen gebruiken.

Je kunt er hier nog meer films van Blender bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.