Nederlandse vertaling CC0 gelanceerd

Vandaag lanceert Creative Commons de eerste officiële vertaling van de CC0 Publieke Domein Dedicatie Tool. In 2009 lanceerde Creative Commons CC0. De internationaal geldige public domain verklaring hoeft, net als de nieuwe 4.0-versie van de Creative Commons-licenties, niet juridisch aangepast te worden aan de Nederlandse wetgeving. In de plaats hiervan zal Creative Commons linguïstische vertalingen uitbrengen.

Uitsnede Deed pagina
Uitsnede CC0 Deed pagina

CC0 is geen licentie, maar een afstandsverklaring van je auteursrechten en aanverwante rechten. Werken die vrijgegeven worden onder CC0 kunnen hergebruikt worden voor alle doeleinden, inclusief commerciële, zonder dat daarvoor toestemming gevraagd hoeft te worden aan de maker. In tegenstelling tot de 6 Creative Commons-licenties is het bij CC0 niet verplicht om de naam van de maker te vermelden.

De vertaling van CC0 is tot stand gekomen door een samenwerking van Creative Commons Nederland en Creative Commons België. Wij zijn trots dat het Nederlandse taalgebied het eerste in de wereld is dat CC0 linguïstisch vertaald heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.