Maak een ‘Public Domain Game’ en win

Tot en met aanstaande zaterdag 24 mei 2014, kan je $1000 winnen door mee te doen aan de Public Domain Jam. Public Domain Jam moedigt game-ontwikkelaars aan om games te ontwikkelen met werken die vrij zijn van auteursrechten. Werken in het publiek domein.

Werken vallen in publiek domein wanneer de auteursrechten erop zijn verlopen. De auteursrechten op werken verlopen als de maker ervan meer dan 70 jaar dood is. Werk kan ook vervroegd in het publieke domein komen wanneer de maker afstand doet van zijn auteursrecht door gebruik te maken van CC0.

De bedoeling van Public Domain Jam is om hergebruik van werk in het publieke domein te stimuleren. De games die tijdens Public Domain Jam worden ontwikkeld moeten daarom ook in het publieke domein worden geplaatst met CC0. De Public Domain Jam is georganiseerd door game-ontwikkelaars Gritfish en Nick Liow. Liow heeft eerder tijdens ‘The Open Art Bundle’, met behulp van crowdfunding, de game ‘Nothing to Hide’ ontwikkelt en vrijgegeven met CC0.

Stimuleer hergebruik van werk in het publieke domein, doe mee aan Public Domain Jam door een game te ontwikkelen een maak kans op $1000!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.