Creative Commons BY SA 4.0 uitwisselbaar met Free Art License 1.3

Creative Commons heeft vandaag aangekondigd dat een van zijn licenties uitwisselbaar is met een licentie van een derde partij. De 1.3 versie van de Free Art License (FAL) is uitwisselbaar met de 4.0 versie van de Creative Commons BY SA licentie. Dit is goed nieuws voor mensen die materiaal willen hergebruiken omdat materiaal van beide licenties voor het eerst met elkaar (legaal) gecombineerd kunnen worden.

falcompat
Move-Horizontally / P.J. Onori / CC BY

Het is niet altijd mogelijk om het ene Creative Commons gelicenseerde werk te combineren met een ander Creative Commons gelicenseerd werk. Dit is afhankelijk van de licentievoorwaarden. De relatie tussen verschillende Creative Commons  is al complex, zie onder, licenties van derden zijn nog veel moeilijker. Dat Creative Commons nu de Free Art License 1.3 as uitwisselbaar accepteert als de BY SA 4.0 licentie is een grote stap voor hergebruikers.

CC licentiecompatibiliteit
Creative Commons licentie compatibiliteit. Zoek in de bovenste rij de licentie van het werk en de eerste kolom van het werk dat je ermee wilt combineren. Alleen bij een groen vinkje mag je het werk combineren.

Meer informatie

  • Lees hier meer over de impact van deze uitwisselbaarheid.
  • Lees hier meer over de uitwisselbaarheid van de Creative Commons Licenties.
  • Op Wikimedia Commons kan je een grote collectie met FAL-gelicenseerd werk vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.