Medium maakt gebruik van Creative Commons-licenties mogelijk

Het blog- en storytellingplatform Medium maakt vanaf vandaag mogelijk posts te licenseren met Creative Commons-licenties en CC0. Op Medium komen een breed scala aan onderwerpen aan bod. Het platform is in korte tijd uitgegroeid tot een sterke community van actief betrokken schrijvers en lezers. De community achter Medium begrijpt dat verhalen meer mensen kunnen bereiken als ze gedeeld worden onder CC-licenties.

Uitsnede van het Medium logo.
Uitsnede van het Medium logo

Met een CC-licentie behoud je je rechten, maar geef je aan anderen toestemming om je werk te verspreiden, met anderen te delen of bij sommige licenties ook om het werk te bewerken. Elke CC-licentie stelt verplicht dat je de naam van de maker noemt. Met CC0 doe je juist wel afstand van je rechten, hierbij is naamsvermelding niet nodig.

Op Medium kun je simpel en intuïtief je eigen blog schrijven, waar je media zoals afbeeldingen aan toe kunt voegen. Deze blog kun je verspreiden onder een CC-licentie. Pas wel op, het is nog niet mogelijk om een CC-licentie bij een afbeelding te vermelden, deze moet je zelf in de caption zetten. Als de licentie van je tekst niet overeenkomt met de licentie van je gebruikte afbeeldingen vermeld dit dan duidelijk in de tekst.

Lees hier meer over Mediums keuze om gebruik te gaan maken van Creative Commons-licenties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.