Onderwijsplatform edX integreert Creative Commons-licenties

Het onderwijsplatform edX, waar onder andere MIT en Harvard hun online lesmateriaal publiceren, maken nu ook gebruik van Creative Commons-licenties. Dit maakte het platform deze week bekend. Dit betekent dat er heldere informatie toegevoegd kan worden over het toegestane hergebruik van het lesmateriaal.

Screen Shot 2015-06-03 at 09.55.14

Door deze toevoeging van de licenties kunnen materialen op Edx zich onder de vlag van Open Educational Resources (OER) scharen. Een beweging die open hergebruik van lesmateriaal, wat aangepast kan worden aan specifieke situaties, promote.

De TU Delft heeft een grote rol gespeeld in het integreren van de licenties op het platform. Tijdens de Open Education Week in 2014 heeft Willem van Valkenburg van de universiteit een hackathon georganiseerd om een plugin te ontwikkelen die CC-licenseren mogelijk maakt. De winnende plugin, ontwikkeld door FeedbackFruits, wordt nu gebruikt door edX. Op deze informatiepagina’s kan je lezen hoe de licentie-opties op edX werken

Gefeliciteerd edX met deze ontwikkeling. We hopen dat steeds meer onderwijsmateriaal open beschikbaar komt, ten goede van de kwaliteit en toegankelijkheid van onderwijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.