Nieuwe Open Onderwijs-toolkit

De Australische Nationale Copyright Unit heeft samen met partners een Open Onderwijsmateriaal (OER) toolkit voor docenten, curriculum en eLearning makers geschreven.

Open onderwijs is een innovatiebeweging in het onderwijs waarbij gebruik gemaakt wordt van leermiddelen die auteursrechtelijk gezien zo open zijn dat ze legaal gedeeld, aangepast en hergebruikt kunnen worden, vaak met behulp van Creative Commons-licenties.

De nieuwe Engelstalige toolkit gaat in op Creative Commons-licenties voor het onderwijs, remixen, open-content vinden en hoe je het beste aan naamsvermelding doet. De kit bouwt voort op verschillende bestaande materialen die internationaal geproduceerd zijn, onder andere een Zuid-Afrikaanse toolkit en een Engelse OER-handleiding voor middelbare scholen.

We krijgen als Creative Commons veel vragen over gebruik van auteursrechtelijk beperkt materiaal in het onderwijs. Veel van die vragen worden in deze Australische toolkit beantwoord. Liever informatie in het Nederlands? Kijk eens op onze pagina Creative Commons in het onderwjis of stel een vraag via info@creativecommons.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.