Demoscene ontdekt Creative Commons

Assembly is een grote bijeenkomst in Helsinki Finland, waar mensen uit de demoscene bijeenkomen om mee te doen aan wedstrijden waarbij technisch kunnen, creativiteit en muzikaliteit tezamen komen in een zogenaamde demo. Er zijn verschillende soorten wedstrijden maar vooral de kunst van de kleinst mogelijke hoeveelheid data met de beste effecten staat centraal.

Op de afgelopen editie is er door Creative Commons Finland gesproken over de Creative Commons en wat dit inhoudt. Het is interressant om te zien dat de mensen van de demoscene zich bewust worden van copyright issues vooral als je in je achterhoofd houdt dat deze mensen vaak in de creatieve industrie terecht komen, zoals game industrie, reclame wereld, web design etc. Om een voorbeeld te geven, zonder demo ontwikkelaars waren er nu zeer waarschijnlijk geen 3d games zoals Doom3.

Deze creatievelingen van de toekomst zijn zich dus nu bewust van de gedachten achter Creative Commons in relatie met hun eigen werk en dat is interressant voor de toekomst!

meer demoscene en demos info:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.