Nederlands Blog e-zine “About Blank” over de Creative Commons

About Blank is, zoals ze zelf al aangeven “een e-zine voor webloggers door webloggers”. Sinds juni 2002 is About Blank gevuld met interviews met bekende en minder bekende webloggers, linkdumps en platen reviews. Inmiddels zit About Blank al op de 26e editie en in deze laatste editie is een artikel gewijd aan de Creative Commons licenties en de toepassing ervan binnen de weblog gemeenschap. In duidelijk taal wordt uitgelegd wat een Creative Commons licentie is, al is de eerste zin over de Creative Commons organisatie ietwat utopisch en niet geheel naar de waarheid, het tweede deel maakt veel goed:

Creative Commons is een organisatie met de oplossing voor al het plagiaat op het internet. Ze zijn op zoek naar de gulden middenweg tussen ?All rights reserved? en ?Total creative freedom?. Je wilt namelijk niet dat alles maar besloten is en dat elke vorm van kopi

2 gedachten aan “Nederlands Blog e-zine “About Blank” over de Creative Commons”

  1. Goed dat je dat even uitgelegd hebt, ik was er zelf niet van op de hoogte. Ik heb gelijk even een update onder aan het artikel gezet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.