Alternatieve modellen voor auteursrecht = DRM vs. heffingen

Het overgrote deel van de discussie tijdens het door xs4all en Bits of Freedom geoorganiseerde symposium ‘Alternatieve modellen voor auteursrecht‘ draaide rond de vraag hoe het massale uitwisselen van auteursrechtelijk beschermde werken (filesharing) aan banden gelegd kan worden. Op dit moment zijn er twee concrete voorstellen:

Het eerste model berust op heffingen (op internetaansluitingen of mp3 spelers of computers) zoals ze nu al op blanco media rusten. De opbrengsten van deze heffingen zouden de makers (in sommige modellen ook producenten en platenmaatschapijen) verdeeld moeten worden. Hiermee wordt als het ware filesharing gelegaliseerd door inkomsten voor de makers van de gedeelte werken te cre

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.