Creative Commons Europe Meeting

Paul Keller, 19 maart, 2005

De afgelopen twee dagen zijn er vertegenwoordigers van Creative Commons uit meer dan 20 Europese landen in Amsterdam bijeen gekomen om de vooruitzichten voor Creative Commons binnen Europa te bespreken. In de meeste Europese landen zijn de licenties reeds beschikbaar (sinds woensdag eindelijk ook in Engeland) of zullen dat binnenkort zijn. Er zal dus in de komende tijd meer energie in projecten op basis van de licenties en het verbeteren van de randvoorwaarden gestoken worden.

Zo is er tijdens de meeting nog eens duidelijk geworden dat de collectieve rechten organisaties in alle Europese landen het gebruik van CC licenties door de bij hen aangesloten mensen onmogelijk maken en niet van plan hun achterhaalde contracten op dit punt aan te passen. Tijdens de meeting is er een werkgroep opgericht met als doel hier ook op Europees niveau tegen in actie te komen.

creative commons meeting
Glenn Otis Brown (exectutive director CC) tijdens de bijeenkomst in Amsterdam. Klik op het foto voor een grotere versie.

creative commons meeting group photo
Groep Foto tijdens het meeting. (op dit foto zijn de voorwaarden van de CC naamsvermelding NietCommercieel 2.0 licentie van toepassing). Klik op het foto voor een grotere versie.

Vragen of opmerkingen?

Neem contact met ons op info@creativecommons.nl