Yahoo! en Creative Commons

Paul Keller, 29 maart, 2005

Yahoo! heft afgelopen weekeinde een beta versie van zijn eigen Creative Commons zoekmachine gelanceerd. met deze zoekmachine kan gericht naar Creative Commons gelicenseerde content gezocht worden. Meer informatie in deze blog entry van Creative Commons Chairman Lawrence Lessig. Volgens de laatste backlink statistiek zijn er inmiddels meer dan 10 miljoen websites die onder een van de Creative Commons licentie staan dus zoekmachines zijn inmiddels geen overbodige luxe meer…

verder heeft yahoo afgelopen week de foto sharing platform flickr.com overgenomen. flickr is in zijn korte bestaan tot een belangrijke bron voor creative commons gelicenseerde fotos geworden. in de Creative Commons sectie van flickr zijn inmiddels meer dan een half miljoen photos te vinden.

Vragen of opmerkingen?

Neem contact met ons op info@creativecommons.nl