Herfst. Een goed excuus…

BjornW, 25 oktober, 2005

Regen. Harde wind. Het is weer herfst. Eindelijk is het weer in Nederland dan toch weer precies zoals het moet zijn voor deze tijd van het jaar. Met dit soort weersomstandigheden heb je een goed excuus om een beetje achter je computer surfen op Internet zoeken naar content onder CC licentie. Ter inspiratie twee interessante links.

Livre, ooit begonnen als Open Magezine, is een gratis te downloaden Nederlandse tijdschrijft over Open Source en Open Standaarden. Nu heb ik wel eens wat geschreven voor Livre, maar het was me eigenlijk niet eens opgevallen dat Livre tracht alles onder CC licentie uit te brengen.

Livre is wat mij betreft een van de beste Nederlandstalige bladen op het gebied van open source en open standaarden wat zeker kan concurreren met de bladen in de handel. Verwacht geen technische verwikkelingen, maar vooral veel over de mensen achter open source en open standaarden. Absoluut een aanrader om eens te downloaden.

In de blog wereld of blogosphere zoals het ook wel wordt genoemd wordt er al veel gebruik gemaakt van Creative Commons licenties. Niet alle blogs zijn even boeiend maar dit is zeker wel een aanrader.

Sargasso, is een Nederlandstalig blog dat veel schrijft over nieuwtjes, zonder te verworden tot een typische linkdump. Sargasso is een blog met zoals ze zelf zeggen

“news being pushed aside by the main-stream media, informative topics on science, politics or culture as well as early-Ming dynasty fetishism is our piece of cake.”

Vreemd genoeg is de pagina over Sargasso dus in het Engels. De rest van het blog is wel Nederlandstalig. Het doet ergens in de verte denken aan het Engelstalige blog BoingBoing, wat ook blogged onder een CC licentie. Beiden zijn aanraders om toe te voegen aan je RSS-lezer.

Vragen of opmerkingen?

Neem contact met ons op info@creativecommons.nl