Nieuw: Voorbeeldclausules freelance contracten

Naast specifieke informatie voor kunstenaars over het gebruik van Creative Commons Licenties hebben we nu ook informatie voor opdrachtgevers op onze site beschikbaar. Het IvIR heeft drie voorbeeldclausules voor opname in freelance contracten opgesteld.
Deze zijn bedoelt voor opdrachtgevers die werken die in hun opdracht door freelancers gemaakt worden onder Creative Commons Licenties willen verspreiden. Zonder aparte bepalingen kan alleen de auteursrechthebbende (en dat is in eerste instantie de maker van het het werk) een werk licenseren. Door opname van een van de voorbeeldclausules in een freelance contract machtigt de freelancer de opdrachtgever zijn werk onder de voorwaarden van een Creative Commons licentie te verspreiden.

Op dit moment zijn er clausules t.b.v van CC Naamsvermelding en CC Naamsvermelding NietCommercieel Licenties. Als er behoefde aan clausules t.b.v andere licentievariaties is horen wij dat graag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.