Verslag iCommons summit Rio de Janeiro

Maud, 27 juli, 2006

Afgelopen 23, 24 en 25 juni vond de tweede iSummit in Rio de Janeiro Brazilië plaats. Vanuit Creative Commons Nederland was een delegatie afgereisd naar Brazilië om samen met meer dan 250 andere deelnemers drie dagen lang bezig te zijn met Creative Commons en aanverwante projecten. Een diverse mix van juristen, activisten, kunstenaars, muzikanten en hackers nam deel aan een even zo divers programma. De conferentie startte met een paneldiscussie geleid door Ronald Lemos van Creative Commons Brazilië met de titel ‘Towards a Global Commons Community’. Hierin werd het doel van de conferentie, namelijk het samenbrengen van diverse personen en organisaties tot één beweging die samenwerkt aan het verwezenlijken van een internationale ‘Commons’ gemeenschap, naa voren gebracht door een illuster gezelschap bestaande uit grootheden zoals Lawrence Lessig (oprichter van Creative Commons), Gilberto Gill (Minister van Cultuur Brazilië en wereld beroemd muzikant) en Jimmy

Vragen of opmerkingen?

Neem contact met ons op info@creativecommons.nl

Leave a Reply