Share this Vibe cd

Simuze (van ex-Creadtive Commons medewerker Bjorn Wijers) heeft een nieuwe compilatie van electronische muziek op haar website geplaatst. Met de twaalf nummers op Share This Vibe geselecteerd uit het gevarieerde aanbod aan Creative Commons gelicenseerde muziek op het muziekplatform hoopt Simuze de luisteraars met het juiste gevoel de lente in te sturen. Volledig in lijn met de ‘do-it-yourself’ houding van Simuze is de cd gratis te downloaden (inclusief een vouwbare hoes, ontworpen door Johan Nijhoff) op: www.simuze.nl

Simuze - Share this Vibe

Simuze is een online muziekplatform voor muzikanten en muziekliefhebbers in Nederland die uitsluitend met Creative Commons LIcenties werkt Het idee voor Simuze is ontstaan uit ontevredenheid met de wijze waarop de media en de muziekindustrie met muziek, muzikanten en muziekliefhebbers omgaan. Ondanks het feit dat er de afgelopen jaren meer kanalen op radio en televisie bij zijn gekomen is de diversiteit van het aanbod van de muziek via deze gevestigde mediakanalen verschraald geraakt. Hierdoor is het voor muzikanten steeds lastiger geworden om hun muziek gehoord te krijgen en in de publiciteit te komen.

Sinds de start van Simuze in juli 2005 staan er meer dan 1000 muziekstukken van bijna 300 verschillende artiesten uit zeer uiteenlopende genres online. Momenteel worden er maandelijks bijna 70.000 unieke bezoekers geteld. Op de cd is ook een bijdrage te vinden van Ronald Lenz, werkzaam bij Waag Society.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.