Track 030: Een kunst om te delen

Martijn Arnoldus, 8 november, 2007

Dinsdag 13 november vindt in de nieuwe zaal van TUMULT het volgende Track 030: debat plaats met als centrale vraag: ‘Is auteursrecht nog te handhaven?’.

Met de komst van de verschillende vernieuwende websites en de diverse Web 2.0 toepassingen is het delen van foto’s, contacten, links, persoonlijke voorkeuren, etc. de normaalste zaak van de wereld geworden. Ook kunstenaars delen en samplen overvloedig. Ze stuiten hierbij regelmatig op de beperkingen die het auteursrecht met zich meebrengt.

Deze avond gaan presentatoren Ruben van Gogh, dichter en Paul Feld, Growing up in Public het gesprek aan met onder andere Martijn Arnoldus, Nederland Kennisland en Creative Commons, Meta Knol, conservator moderne kunst van het Centraal Museum; Bjorn Wijers, Simuze.nl, een open platform voor het delen van muziek en medeoprichter van Stichting Open Media; Eerde Hovinga, Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid.

De avond wordt omlijst met film en beeld van HKUtv en een performance van Fabian Krausz, Erik Borra en Vincent Lindeboom.

Datum: dinsdag 13 november, 20.00- 21.30 uur
Locatie: TUMULT, Domplein 5, Utrecht
Meer informatie en reserveren: www.tumultdebat.nl / 0302332430

Track 030: is een initiatief van TUMULT, Growing up in Public, Centraal Museum, Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en SJU. Een reeks over actuele cultuuronderwerpen in de stad. Zie ook www.track030.nl

Track 030 wordt mogelijk gemaakt door:
Fentener van Vlissingen Fonds & Prins Bernhard Cultuurfonds & VSB Fonds

Vragen of opmerkingen?

Neem contact met ons op info@creativecommons.nl

Leave a Reply