Creative Commons licenties voor Wikipedia

Paul Keller, 1 december, 2007

het board van de Wikimedia Foundation heeft gisteren een resolutie aangenomen die de weg vrijmaakt voor de migratie van wikipedia (en de andere projecten van de wikimedia foundation) van de GNU Free Documentation Licentie naar de Creative Commons Naamsvermelding GelijkDelen Licentie. Dit is gisteren in San Francisco door Jimmy Wales, de oprichter van Wikipedia bekend gemaakt:

< param name="wmode" value="transparent">

In eerste instantie wordt door dit besluit van de wikimedia foundation de mogelijkheid geschept wikipedia (het grootste (en meeste succesvolle) open content project ter wereld) onder de CC-BY-SA licentie te herlicensieren. Voorafgaand aan een dergelijke migrate is echter nog een consultatie van de Wikipedia Community gepland. Het zal dus nog een tijd kunnen duren voordat wikipedia ook daadwerkelijk onder een Creative Commons licentie beschikbaar is.

Voor meer informatie zie ook deze blog-post van Creative Commons oprichter Lawrence Lessig.

Vragen of opmerkingen?

Neem contact met ons op info@creativecommons.nl

Leave a Reply