nieuwe muziekcompilatie van simuze.nl

Paul Keller, 22 februari, 2008

Het Nederlandse muziekplatform Simuze.nl verspreidt ter promotie van haar artiesten wederom een gratis downloadbare muziekcompilatie: Onder de noemer Mindz Music vol. 1 kunnen luisteraars gratis en legaal genieten van twaalf eclectische nummers, allen geselecteerd uit het gevarieerde aanbod aan Creative Commons gelicenseerde muziek op Simuze.
 
Simuze.nl is een online muziekplatform voor muzikanten en muziekliefhebbers in Nederland. Het doel van Simuze is om de essentiële behoefte van muzikanten om hun muziek te verspreiden samen te laten komen met de nieuwe distributiemogelijkheden van het internet. Dit doet Simuze door de huidige maatschappelijke situatie – waarin de hedendaagse muziekliefhebber gewend is om muziek gratis op het internet te kunnen ontdekken en uitwisselen – te erkennen, omhelzen en stimuleren. Alle muziek op Simuze wordt daarom gepubliceerd onder een Creative Commons-licentie, waarmee muzikanten aangeven dat de muziek die zij op de website plaatsen – onder bepaalde voorwaarden naar keuze – gratis en legaal mag worden gekopieerd én verspreid.
 
Sinds de lancering van Simuze.nl – in juli 2005 – kunnen muziekliefhebbers meer dan 1500 muziekstukken van ruim 400 verschillende artiesten uit zeer uiteenlopende genres gratis en legaal downloaden. Van obscure avant-garde tot aan popmuziek van finalisten en winnaars van de prestigieuze Grote Prijs van Nederland, het staat allemaal op Simuze.

Vragen of opmerkingen?

Neem contact met ons op info@creativecommons.nl

Leave a Reply