CCSetup.exe: Creative Commons Add-in voor Microsoft Office

Zonnig nieuws in een momenteel wat regenachtige zomer: Microsoft heeft kortgeleden een add-in gelanceerd die het mogelijk maakt Creative Commons licenties in te voegen in alle MS office documenten (waaronder ook presentaties en spreadsheets).  De add-in download de licentie voor de de gebruiker via de Creative Commons website. De add-in lijkt niet beschikbaar voor gebruikers van Office for Mac of gebruikers van andere CC-licenties dan de Amerikaanse. Het gaat zogezegd om het gebaar.

Office is een van de meest gebruikte pakketen ter wereld en Microsoft wil met deze service naar eigen zeggen het gebruiksgemak verhogen. Met Creative Commons licenties kunnen gebruikers hun creatieve vrijheid de loop laten, en tegelijkertijd duidelijk zijn over hun auteursrechtelijke intenties. In het verleden was niet altijd duidelijk wat wensen van auteurs waren met betrekking tot gebruik of distributie, zo stelt Microsoft. Het bedrijf verwijst ‘om meer te leren’ expliciet naar Creative Commons.

Science Commons bezocht het Microsoft ontwikkelteam in Seattle en is een enthousiaste supporter van het initiatief:

“There are fundamental shifts taking place in how we manage the flow of scientific knowledge, and they bring demand for new tools that expand our choices for knowledge sharing and collaboration,” meldt  John Wilbanks, Vice President Wetenschap van Creative Commons. “We’re thrilled that Microsoft has taken these important steps to meet that demand.”

Eén gedachte over “CCSetup.exe: Creative Commons Add-in voor Microsoft Office”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.