Flick Radio geselecteerd voor filmfestival Parijs

Joanne, 24 oktober, 2008

De film Flick Radio van Bert Kommerij (RVU) is geselecteerd voor de tweede editie van het 4 Screens European Festival in Parijs. Het festival programmeert films die sociale issues en ‘het echte leven’ onderzoeken. De ‘four sreens’ in de titel van het festival verwijzen naar de formaten waarvoor de film gemaakt zijn: zowel grote als kleine schermen, van cinema en tv tot internet en mobieltjes.

Onder de paraplu ‘University of Images‘ nodigt het festival  deelnemers uit om de kracht van bewegend beeld  te onderzoeken. Een festival dus waar Flick Radio prima op haar plaats is. De uit foto’s bestaande film gaat over een man die verdwaalt in de fotocommunnity Flickr.com, waar iedere minuut wereldwijd zo’n 3000 foto’s worden geupload. Een verhaal over echt en nep, grip en overgave, identiteit, privacy, fotografie en pseudo-intimiteit.

made by martijn de boer.

Flick Radio was in haar eerste leven een door de RVU uitgezonden hoorspel, Kommerij transformeerde het hoorspel in een visueel uitbundige multimedia-productie met een totaal nieuwe invalshoek. Het beeldmateriaal bestaat volledig uit foto’s die afkomstig zijn van Flickr.com. De bron van het materiaal leidde ook tot de keuze voor een Creative Commons licentie: “Het script en de beelden zijn afkomstig van het web en door het onder een Creative Commons licentie te plaatsen wordt het weer teruggeven aan het internet,” aldus Kommerij.

Het 4 Screens festival vindt plaats op 14, 15 en 16 november 2008 in de Bibliotheque National in Parijs. Er worden in totaal zeven prijzen uitgereikt, waaronder de Golden Screen. Architect Jean Nouvel staat aan het hoofd van de jury.


Vragen of opmerkingen?

Neem contact met ons op info@creativecommons.nl

Leave a Reply