CC-NL, Wikimedia en OSM Nieuwjaarsborrel

Op zaterdag 17 januari 2009 organiseert Creative Commons Nederland samen met Wikimedia Nederland en OpenStreetMap van 1700h tot 1900h een nieuwjaarsborrel bij Waag Society in het Waaggebouw op de Nieuwmarkt Amsterdam. Iedereen is van harte uitgenodigd en de toegang is vrij.

In aanvulling op de nieuwjaarsborrel organiseren wij op die dag een vrije-photo safari (na het voorbeeld van ‘Wiki’s Take Manhattan‘) Iedere deelnemer van de nieuwjaarsborrel wordt opgeroepen om een of meerdere foto’s voor gebruik in Wikipedia artikelen die nog geen of weinig beeldmateriaal bevatten te maken en mee te brengen. Foto’s van gebouwen en objecten in de openbare ruimte zijn een goed voorbeeld. De foto’s moeten zelf genomen zijn. Bij de Waag bestaat de mogelijkheid om deze onder een Creative Commons Naamsvermelding of Naamsvermelding-Gelijkdelen licentie naar de Wikimedia Commons te uploaden. Tijdens de nieuwjaarsborrel wordt er een aantal prijzen uitgereikt, bijvoorbeeld voor de beste foto, de beste foto ter illustratie van een Wikipedia artikel zonder foto. Ook zal er een prijs voor de mooiste meegebrachte vrije GPS track uitgereikt worden (definitive spelregels voor de foto/gps safari zullen in Januari gepubliceerd worden).

Programma & Routebeschrijving

14.00: De Waag gaat open. Mensen die aan de fotosafari mee willen doen kunnen op de Waag terecht voor spelregels en het uploaden van foto’s
17.00: Begin borrel in het historische Theatrum Anatomicum van Waag Society
18.00: Uitreiking prijzen voor de beste foto’s & GPS tracks
19.00: Einde borrel.

Update (10.jan.2009): Wikipedia gebruiker Art Unbound heeft aangeboden (zie hieronder) om als kick-off voor de foto safari om 1400h een tour over de Wallen te organiseren. Deze rondleiding gaat om 1400h van de Waag van start. (Neem mee: notitieblok, pen, fototoestel, ijsmuts en paraplu). Na de rondleiding is er genoeg tijd voor vrije nieuwsgaring.

Om 14:00 uur willen jullie een foto-safari, en om 17:00 een borrel, beide vanaf de Waag? En jullie wilen ook foto’s die via Creative Commons verspreid kunnen worden? Dan heb jullie een gids nodig. Die gids ben ik, want ik heb vijf jaar op de Wallen gewerkt. Ik ben om 14:00 bij de Waag, en sleur de goegemeente een uur de hele Wallen over, met verhaal, want de Wallen zullen nooit meer zijn wat ze nu nog zijn, daar staat Job Cohen garant voor. Ik weet waar de Hells Angels zitten, waar Zwarte Joop zijn onderkomen had en hoe het concern van Dikke Charles aan zijn eind is gekomen. Ik weet zelfs waar Theo, van Theo en Thea gefilmd heeft (in mijn winkel namelijk). Laat deze kans niet liggen! Ik verwacht minstens 40 deelnemers aan de fotosafari, voor minder dan 20 doe ik het niet. ;)

Waag Society is prima te bereiken met het openbaar vervoer. Met de metro kun je naar station Nieuwmarkt reizen (de Waag Staat midden op de Nieuwmarkt). Je kunt ook vanaf het Centraal Station over de Zeedijk in een minuutje of 10 naar de Waag lopen. Parkeren in het centrum van Amsterdam is lastig maar op de website van Waag Society zijn een aantal parkeermogelijkheden vermeld.

Komt allen: het wordt leuk!

Groet,

Creative Commons Nederland, Wikimedia Nederland en OpenStreetMap

Eén gedachte over “CC-NL, Wikimedia en OSM Nieuwjaarsborrel”

  1. Net aan Hay Kranen gemaild, het volgende: ik ben bereid om 17 januari vanaf 14:00 een rondleiding over de Wallen te geven in het kader van deze meeting, natuurlijk met gelegenheid tot foto’s. Ik heb er zelf vijf jaar gewerkt, aan verhalen geen gebrek. Minimum is 10 deelnemers. Doe er je voordeel mee, geen honorarium, maar maak het op tijd kenbaar. Vriendelijke groet, Maarten Vonder (Art Unbound op Wikipedia).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.