Creative Commons voor open onderwijsmateriaal

Van 16 tot 18 December was Ahrash Bissell de directeur van ccLearn te gast bij Creatice Commons Nederland. Op 17 december gaaf Ahrash een keynote op de door Kennisnet en SURF foundation georganiseerde EduExchange conference in NIuewengein:

Op donderdag de 18 December was Ahrash een van de deelnemers van een door Creative Commons Nederland georganiseerde Expertmeeting over Open Onderwijsmateriaal en Auteursrecht op het Ministerie van OCW. Tijdens deze bijeenkomst discussieerden een aantal experts (waaronder Minister Plasterk) over auteursrechtelijke en technologische randvoorwaarden voor Open Onderwijsmateriaal. In het bijzonder is hierbij ook naar het recent door het Ministerie van OCW gelanceerde project Wikiwijs gekeken.

Op dezelfde dag is door ccLearn de onderzoeksrapport “What Status for Open? An Examination of the Licensing Policies of Open Educational Organizations and Projects” gepubliceerd. Het verslag wordt afgesloten met een aanbeveling voor makers van Open Onderwijsmateriaal om gebruik te maken van een van de Creative Commons Licenties. Concreet wordt aanbevolen om de meest open van de CC-licenties, de Creative Commons Naamsvermelding licentie te gebruiken om de creativiteit van onderwijzers en studenten maximaal te bevorderen door hun in staat te stellen om gebruik, combinatie, aanpassing en herpublicatie van Open Onderwijsmaterialen uit verschillende repositories toe te staan.

Het volledige onderzoeksverslag is in het engels op de website van ccLearn beschikbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.