CC gelicenseerde album Nine Inch Nails succesvol

Ghost I-IV het CC gelicenseerde album van Nine Inch Nails (NIN) staat volop in de belangstelling. De recensies zijn positief en het album is genomineerd voor twee Grammy awards.  Daarnaast zijn de fans ook erg enthousiast over het album; het is het best verkochte mp3 album van 2008 in Amazon’s mp3 store. Bijzonder hieraan is dat de NIN fans het album via elk filesharing network legaal hadden kunnen downloaden. Echter waren ze bereid het album te kopen via Amazon. Waarom hebben ze dit gedaan? Een mogelijk verklaring is het gemak van de Amazon mp3 store.  Een andere optie is dat de fans er bewust voor kozen de mp3 te kopen om zo hun favoriete artiest te steunen. Mochten er nog steeds mensen zijn die beweren dat CC licenties digitale muziekverkoop negatief beïnvloeden, dan laat Ghost I-IV zien dat dit niet zo hoeft te zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.