Meer dan 100 miljoen Flickr foto’s met CC licentie!

Lieke Heijmans, 30 maart, 2009

Onze collega’s bij CC International hebben de afgelopen weken het aantal foto’s met CC licentie op Flickr keurig bijgehouden. Volgens hun waarnemingen is rond 21/22 maart de teller voorbij 100 miljoen gegaan. Een mijlpaal waar we trots op zijn!

Al deze foto’s zijn gebruikt om weer nieuwe werken te creëren zoals Wikipedia artikelen, blogposts en krantenartikelen. Flickr heeft het gebruik van CC licenties zo makkelijk mogelijk gemaakt: licenseren mag per foto en er kan binnen Flickr gezocht worden op verschillende CC licenties. Zo kan de gebruiker zoeken naar foto’s van New York die een CC Naamsvermelding licentie hebben.

Om dit heugelijk feit te vieren stelt CC International het boek ‘Free Souls’ van CC CEO Joi Ito beschikbaar voor alle ‘100 dollar level’ donateurs.  Alle foto’s in het boek hebben natuurlijk een CC Naamsvermelding licentie en zijn downloadbaar via Flickr.

Vragen of opmerkingen?

Neem contact met ons op info@creativecommons.nl

Leave a Reply