VPRO documentaires met CC licentie groot succes!

De documentaires die in oktober door de VPRO gratis downloadbaar zijn aangeboden onder een CC licentie zijn een groot succes. Zo is de documentaire Stayin’ alive in Jo’burg ruim 37.000 keer gedownload in 180 landen via de website mininova.org. De documentaire wordt aangeboden onder Creative Commons Licentie, die hergebruik en remixen voor niet-commerciële doeleinden vrij toestaat. VPRO projectleider Bregtje van der Haak:

”Het experiment met gratis downloads als nieuwe vorm van distributie is voor de VPRO geslaagd. We hebben met deze schokkende film over Johannesburg wereldwijd 37.000 mensen bereikt, die we zonder internet nooit bereikt hadden. Ik zou graag zien wat anderen met dit materiaal gaan doen.”

Ter gelegenheid van de opening van T_Visionarium OPEN CITY in de Zuiderkerk in Amsterdam, stelt de VPRO een nieuwe documentaire onder CC licentie beschikbaar stelt op internet: Metropolis: Nieuw in de stad. Deze documentaire, die ook in het Engels wordt aangeboden als Metropolis: Coming to the City is onderdeel van het crossmedia project Eeuw van de Stad, waarin de wereldwijde verstedelijking centraal staat. worden. De documentaire kan via www.eeuwvandestad.nl/downloads (Nederlandse versie) en mininova.org (Engelse versie) gedownload worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.