Ambtenaar 2.0 beta

Lieke Heijmans, 4 januari, 2010

Het werk en de manier van werken van de overheid verandert. In 2008 verscheen Ambtenaar 2.0, afgelopen december het vervolg: Ambtenaar 2.0 beta. In het boek Ambtenaar 2.0 zette Davied van Berlo uiteen wat de betekenis is van web 2.0 voor de overheid: voor de relatie tussen overheid en burgers, voor de interne organisatie van de overheid en voor de manier van werken van de ambtenaar. Maar hoe ga je daar als ambtenaar in de praktijk mee aan de slag?

Ambtenaar 2.0 beta probeert op die vraag een antwoord te geven. Het bevat actiepunten en idee├źn voor overheidsorganisaties om hun eigen 2.0-strategie samen te stellen. En het bevat werkprincipes voor wie zelf als ambtenaar 2.0 wil gaan werken. Ambtenaar 2.0 beta is het handboek om te bouwen aan overheid 2.0.

Ook dit boek staat weer vol met handige sites en leerzame tips. Het praat je bij over de laatste inzichten en trends op het gebied van overheid 2.0. Op deze manier blijf je als ambtenaar 2.0 in ontwikkeling, een ambtenaar 2.0 beta.Beide publicaties zijn verschenen onder een Creative Commons licentie (Naamsvermelding-Niet-Commercieel-Geen Afgeleide werken) en kunnen gratis worden besteld via de website, maar ook worden gelezen als wiki of pdf.

ambtenaar20.nl

De boeken van Ambtenaar 2.0 worden mogelijk gemaakt door het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. De auteur, Davied van Berlo, is zelf als ambtenaar werkzaam op het ministerie.

Vragen of opmerkingen?

Neem contact met ons op info@creativecommons.nl

Leave a Reply