Music Creator

Lieke Heijmans, 14 juni, 2010

Het Amerikaanse bedrijf Aviary lanceerde deze week de Music Creator. Met deze online tool kun je zelf muziek maken. Je hebt bij deze Creator de beschikking over meer dan 50 instrumenten om mee aan de slag te gaan. Het mooie aan deze tool is dat alle content uit de bijbehorende muziekbibliotheek beschikbaar is gemaakt met een CC-Naamsvermelding licentie. Dit is een van de minst restrictieve licenties waarmee alle gebruik, ook commercieel, toegestaan is. De mensen van Aviary zeggen hier het volgende over:

Best of all, completed music made using our instrument library can be used by anyone for any purpose, commercial or non-commercial. We spent considerable time and money developing this library ourselves and have decided to give back to the community by releasing use of mixed sounds from our library under a Creative Commons – Attribution 3.0 Generic license.

We feel that by providing this tool without any commercial restrictions we will help the Internet cultivate and create an alternative shared library of musical loops that anyone can access and use without restriction.

Vragen of opmerkingen?

Neem contact met ons op info@creativecommons.nl

Leave a Reply