Masterclass open cultuur data 2014

In 2012 organiseerde Creative Commons Nederland samen met het Open Cultuur Data consortium een masterclass voor het open beschikbaar stellen van culturele data. in 2014 Open Cultuur Data organiseert weer een masterclass voor culturele instellingen die geinteresseerd zijn in open data. Open Cultuur Data is een samenwerking van Kennisland, het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid en de Open State Foundation.

 

OCD_logo_full-1

 

In de masterclass wordt ingegaan op de auteursrechtelijke aspecten van metadata en content, en het toepassen van open content-licenties, maar ook de technologische en beleidsaspecten van open data. Datasets die in de masterclass vrij gegeven worden gepromoot via de platform-API van Open Cultuur Data, de Open Cultuur Data App Challenge en Hack de Overheid hackathon. De masterclass is bedoeld voor professionals werkzaam in de culturele sector (erfgoedinstellingen, musea, archieven, bibliotheken, media) die geïnteresseerd zijn in open data, die hier meer kennis over willen verkrijgen en er in de praktijk mee aan de slag willen gaan. Dit kunnen marketing- of communicatieprofessionals zijn, collectiebeheerders of bijvoorbeeld professionals werkzaam op een digitaliserings-, e-cultuur of rechtenafdeling.

Tijdens de masterclass in 2012 schreef Creative Commons Nederland drie white papers over het vrijgeven van cultureel erfgoed onder Creative Commons-licenties. Deze white papers zijn uiteraard onder een Creative Commons-licentie vrijgegeven en zijn hier beschikbaar.

Lees hier meer over de masterclass.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.