Publieke Consultatie Vertaling 4.0 Licenties

Eind vorig jaar heeft Creative Commons de nieuwste versie van zijn licenties gelanceerd. Deze licenties zijn het resultaat van een intensieve publieke consultatie die vanaf 2011 liep. Na de lancering van de licenties zijn Creative Commons Nederland en Creative Commons België begonnen deze licenties Linguïstische te vertalen naar het Nederlands. Voordat deze vertalingen officieel erkend kunnen worden vragen wij in een publieke consultatie om feedback.

cc40-itshere-275

Deze feedback is essentieel voor de nieuwe versie van de Creative Commons-licenties. Het is nadrukkelijk de bedoeling om licenties aan te bieden die iedereen kan lezen en begrijpen. Daar hebben we input voor nodig van mensen die de licenties gebruiken. Dit is hèt moment om onduidelijkheden aan te stippen! Door goede leesbare Nederlandse vertalingen kan Creative Commons meer mensen bereiken.

De publieke consultatie zal lopen vanaf maandag 21 juli 2014 tot 1 september 2014. Tijdens en na deze periode zullen we reageren op alle feedback en opmerkingen. Hierna bereiden wij een definitief voorstel voor dat Creative Commons Nederland en Creative Commons België gezamenlijk naar Creative Commons International zal sturen, waar het nog een laatste keer bekeken wordt voordat de vertaling officieel wordt.

Meedoen

Meedoen is makkelijk. Bekijk de conceptvertalingen en geef aan wat je ervan vindt. Als je feedback wilt geven op de conceptvertalingen of als je niet precies weet hoe Google Docs werkt dan kan je deze handleiding volgen.

Mocht je vragen hebben over de manier waarop je kunt helpen, of een algemene vraag hebt over de 4.0 licenties – stuur een mail naar info@creativecommons.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.