Uitnodiging bijeenkomst over consultatie Creative Commons netwerk (UPDATE)

Maarten Zeinstra, 9 maart, 2017

Let op: De locatie van deze bijeenkomst is wegens het grote aantal aanmeldingen verplaatst naar de Waag op de nieuwmarkt in Amsterdam.

Creative Commons Nederland is al meer dan 10 jaar een vast samenwerkingsverband tussen Kennisland het Instituut voor Informatierecht en de Waag Society. In die jaren hebben wij de Creative Commons-licenties in het Nederlands beschikbaar gemaakt, een consistente informatievoorziening opgetuigd en vanuit de naam Creative Commons Nederland in veel projecten gewerkt aan de ontwikkeling en promotie van, en de voorlichting over de Creative Commons-licenties.

Creative Commons is van plan dit vaste systeem van vertegenwoordigers (affiliates) wereld los te laten en gaat naar een open netwerkorganisatie. Creative Commons Nederland is betrokken bij dit strategische proces en wil graag ruimte maken voor ons netwerk om actiever bij Creative Commons in Nederland betrokken te raken.

We willen graag jullie input op de veranderingen die wij voor ogen hebben. Creative Commons Global heeft hiervoor een consultatie uitgeschreven. De inhoud en aankomende verandering bespreken we graag met jou gedurende een bijeenkomst op 22 maart.  

Werk je met open data, open content, de makerbeweging, open businessmodellen of is Creative Commons in jouw werk belangrijk? Dan is dit de uitstekende mogelijkheid om jouw visie op het wereldwijde netwerk te geven. Nadat de consultatie eind deze maand sluit en de commentaren verwerkt zijn zal Creative Commons een definitief nieuwe open netwerkstrategie publiceren.

De bijeenkomst vindt plaats op Spring House op woensdag 22 maart tussen 11:00 en 12:00. Toegang is vrij, maar registratie is verplicht. We zorgen voor een koffie, thee en een koekje. Aansluitend bieden wij de groep een lunch aan. Neem contact op met Maarten Zeinstra (mz@kl.nl) om je aan te melden.

Vragen of opmerkingen?

Neem contact met ons op info@creativecommons.nl