Remix wedstrijd van Stichting Natuurbeelden

Maarten Brinkerink, 29 augustus, 2017

Doe mee aan Remix Natuurbeelden!, by elinepost, is licensed under Creative Commons – Attribution-Share Alike.

Stichting Natuurbeelden roept makers op met haar Creative Commons-gelicenseerde collectie op Open Beelden aan de slag te gaan: “Combineer verschillende ruwe shots uit de natuur, voeg je eigen materiaal toe, maak een korte documentaire, gifje, kunstproject: verras ons.” Een professionele jury selecteert drie winnaars uit de inzendingen.

Zeven jaar geleden begon Stichting Natuurbeelden met haar missie om de natuur in Nederland en op de Nederlandse Antillen op beeld vast te leggen. Inmiddels hebben professionele natuurfilmers bijna 650 uur aan filmmateriaal aan de collectie toegevoegd. Zo is de collectie van Stichting Natuurbeelden de grootste en meest complete natuurfilmverzameling van Nederland geworden.

Omdat deze collectie bestaat uit ruw materiaal, is hergebruik van de collectie in mediaproducties een hoofddoelstelling van de stichting. Om dit doel te bereiken wordt een deel van de collectie onder een Creative Commons licentie voor hergebruik aangeboden op Open Beelden. Inmiddels gaat dit om bijna 2.400 natuurfragmenten

De open collectie van Natuurbeelden is beschikbaar onder een Creative Commons – Naamvermelding-Gelijk delen licentie (CC BY-SA). Hierbij is het toegestaan om werk vrij te kopiëren, te verspreiden, door te geven, en wijzigingen op- en uit te voeren, zolang bij elk gebruik de naam van de auteur of licentiegever vermeld wordt. Het verspreiden van afgeleide werken van het origineel is toegestaan onder voorwaarde dat het afgeleide werk onder dezelfde licentie vrijgegeven of openbaar gemaakt wordt als het oorspronkelijke werk.

Inzenden kan tot en met 17 september 2017.

Vragen of opmerkingen?

Neem contact met ons op info@creativecommons.nl