Blender viert 10 jaar open movies

Maarten Zeinstra, 20 oktober, 2017

Dit bericht verscheen eerder op kl.nl

Het is soms moeilijk om voor te stellen hoe groot de impact is van open source en open content, omdat het niet altijd duidelijk is wat gemaakt is door opensourcesoftware en welke content vrij herbruikbaar is. De enorme impact van Wikipedia is duidelijk, maar ook in de wereld van animaties domineert een opensourceproduct: Blender. Een nieuw boek geeft een indrukwekkend inzicht in de kunde van de 3D-animatiesoftware en de open films die ermee gemaakt zijn.

Het boek bevat prachtige afbeeldingen en achtergrondinformatie over de films die gemaakt zijn door het Blender Instituut. Afbeelding gebruikt met toestemming van Blender.

The Art of Blender Open Movies is een boek vol prachtige beelden waaronder concept-art en stills van de verschillende projecten van de Blender Foundation, aangevuld met achtergrondinformatie en interviews. De korte films van Blender worden onder een Creative Commons-licentie vrijgegeven. Hierdoor mag iedereen het materiaal kopiƫren, vertonen en erop voortbouwen. De gratis beschikbare films van Blender zijn niet alleen een prachtige manier om reclame te maken voor de software waarmee ze gebouwd zijn, maar zijn kunstwerken op zichzelf, vaak beloond met meerdere prijzen.

Het is een prachtig boek en zeker de moeite waard. Je kunt het aanschaffen via de Blender Store.

Vragen of opmerkingen?

Neem contact met ons op info@creativecommons.nl