Register van de Dag van Gister

Hoe beleefden mensen in Zuid-Holland de grote storm van 1953? Op het Register van de Dag van Gister is het verhaal van Adriaan Oosterwijk te beluisteren; hij vertelt wat er gebeurde in 1953. Naast dramatische gebeurtenissen zoals de storm van 1953, de Tweede Wereldoorlog zijn er op het register ook verhalen te vinden over het leven van alledag, over werk, sport en muziek. Zo vertelt Kees Pluimgraaf over zijn deelname aan de Elfstedentocht in 1956. Op zeventienjarige leeftijd reisde hij naar Friesland om in barre kou de tocht te rijden.

Het project heeft als doelstelling herinneringen van ouderen vast te leggen voor de toekomst en voor iedereen toegankelijk te maken via de website www.gister.nl. Ouderen kunnen terecht in bibliotheken in Noord- en Zuid-Holland om hun verhalen vast te leggen. Via het ‘Verhalenkabinet’ kunnen ze hun verhaal inspreken, foto’s, documenten en geschreven verhalen uploaden.

Alle verhalen en beeldmateriaal zijn beschikbaar gemaakt onder een CC Licentie. Het project Register van de Dag van Gister is ontwikkeld door Kunstgebouw, Cultureel Erfgoed Noord-Holland, ProBiblio, en Waag Society.

Eén gedachte over “Register van de Dag van Gister”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.