CC-gelicenseerde wetenschappelijke experimenten

Get set demonstrate, een campagne van British Science Association, heeft een film met wetenschappelijke experimenten op YouTube gepubliceerd onder Creative Commons-licentie Naamsvermelding. Het filmpje is bedoeld om leraren van middelbare scholen aan te moedigen om experimenten te gebruiken binnen de les om hun leerlingen meer te leren over wetenschap.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=ei57i78leUo?list=PL0EAcRqTbLKANgNZ-eDm-oZ4qnale4Xg1&w=700&h=525]

Naast deze lange film zijn er ook losse experimenten beschikbaar, waarbij specifieke handleidingen zijn geschreven die je gratis kan downloaden onder het kopje ‘Free demo videos & written guides’. Ook deze handleidingen zijn aangeboden onder Creative Commons-licentie Naamsvermelding.

Het aanbieden van deze filmpjes en handleidingen passen goed binnen de Open Educational Resources-beweging. Binnen deze OER-beweging staat het open lesmateriaal centraal, dat gebruikt kan worden om innovatief les te geven en om te leren.

Net als ‘Get set demonstrate’ worden er steeds meer filmpjes op YouTube gepubliceerd onder Creative Commons-licenties. Het gebruik van CC-licenties geeft de videomaker namelijk de keuzevrijheid om toestemming te verlenen aan anderen om hun werk te gebruiken. YouTube heeft voor videomakers die hun werk willen uploaden met Creative Commons-licenties een pagina aangemaakt. Doe mee aan de OER-beweging en deel je werk ook onder CC-licenties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.