We the Media

Internetjournalist Dan Gilmore heeft een boek geschreven over grassroots journalistiek en beschrijft hoe nieuwe vormen van media zoals webloggen het monopolie op nieuws van grote mediabedrijven doorbreekt. De nieuwe vorm van journalistiek heeft eerder de vorm van een dialoog dan van een lezing. Geheel in lijn met het verkondigde gedachtengoed is het boek als pdf gratis te downloaden en uitgegeven onder een Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.0 License, net zoals Lawrence Lessig’s Free Culture. Je kunt het boek lezen of downloaden bij O’Reilly . Ook bij Slashdot is een lezenswaardige recensie verschenen () . De eerste remixen beginnen langzamerhand door te sijpelen op het web, het is nog wachten op een Nederlandse vertaling, wie neemt de handschoen op?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.