Automotive Navigation Data geeft kaartdata aan OpenStreetMap

Automotive Navigation Data (AND) heeft haar complete digitale kaartsysteem van Nederland ter beschikking gesteld aan OpenStreetMap. Dit project dat onder andere door Digitale Pioniers ondersteunt wordt, stelt zich ten doel om wereldwijde geodata gratis ter beschikking te stellen. Iedereen kan de data ook aanpassen. Het concept van vrije beschikbaarheid gecombineerd met aanpasbaarheid is bekend van o.a. Wikipedia en heeft daar tot een opmerkelijk complete wereldwijde encyclopedie geleidt. De doelstelling van OpenStreetMap is een wereldwijde vrije wegenkaart, inclusief de achterliggende data. De data is onder een Creative Commons naamsvermelding-gelijk delen licentie beschikbaar.

De donatie van AND maakt de Nederlandse kaart in een keer veel completer zodat de OpenStreetmap gemeenschap in Nederland zich kan gaan richten op actualiteit en de invulling op detailniveau. Het gaat hierbij om bijvoorbeeld fiets- en voetpaden, maar ook om zogenaamde Points Of Interest: restaurants, betaalautomaten of recreatievoorzieningen. AND geeft ook de kaartdata van China en India vrij.

Dit opent de weg voor o.a. innovatieve bedrijven om nieuwe low cost applicaties te ontwikkelen op basis van die Geodata. OpenStreetMap wordt van data voorzien door duizenden vrijwilligers die op mapping parties, gewapend met GPS-apparatuur de omgeving in kaart brengen. Donaties van bedrijven en
overheden vullen deze data aan.

Links

www.openstreetmap.nl
www.openstreetmap.org
www.and.com
www.and.com/company/newsletter/
www.informationfreeway.org

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.