Creative Commons bij de publieke omroep: Flick Radio

Op 28 september 2007 gaat de RVU op radio 5 het hoorspel Flick Radio van Programmamaker Bert Kommerij en musicus Marco Raaphorst uitzenden. Volgens Marco Raaphorst gaat Flickr Radio 100% sharing economy zijn. 100% remix-ready. 100% Creative Commons. 100% vrijheid en openheid. Concreet betekent dit dat er alleen Creative Commons gelicenseerd materiaal gebruikt zal worden en dat de gehele uitzending onder een Creative Commons Licentie beschikbaar komt. Hieronder het persbericht over Flick Radio:

Flick Radio

uitzenddatum 28 september 2007
20.00 – 21.00 Radio 5.

Een Nederlandse man en een Amerikaans meisje ontmoeten elkaar op Flickr.com, de grootste fotocommunity op internet. Aan de hand van foto’s beschrijven zij hun leven. Tot de man haar uitnodigt hoofdpersoon te worden in een verhaal dat hij wil gaan schrijven. Het meisje trekt zich terug, de man blijft achter met de foto’s. Hij ziet in haar een personage. Of is hij het zelf? De grote vraag luidt: hoe krijgen mensen grip op het verhaal van hun bestaan en welke rol speelt internet daarin? En de fotografie?

Programmamaker Bert Kommerij bracht enkele maanden door op flickr.com. Op zijn werklog www.nieuwe-verhalen.blogspot.com hield hij dagelijks de ontwikkelingen bij en zo kwam het script voor Flick Radio tot stand. Een verhaal waarin mensen met elkaar verbonden zijn door de techniek en waar niets is wat het lijkt.
NB: Het werklog van Kommmerij is nog steeds actief. Het volledige maakproces wordt gedocumenteerd.

“Flickr makes the world feel real for me.”

Idee, tekst en regie: Bert Kommerij.
Muziek en sounddesign: Marco Raaphorst.
Studiotechniek en stemregie: Jaap Vermeer.
Beeld: Pepijn Kortbeek.
Adviezen: Piet Marsman.
Eindredactie: Monique Mourits.

Verteller: Bert Kommerij.
Kendra: Andel Sudik.
Anoniem meisje: Lobke van Beuzekom.

In Flick Radio wordt Engels en Nederlands gesproken.
Flick Radio is licensed under a Creative Commons License.

Flick Radio is een rvu drama produktie en komt tot stand met steun van het Stimuleringsfonds Nederlandse Culturele Omroepproducties.

Eén gedachte over “Creative Commons bij de publieke omroep: Flick Radio”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.