Free Culture in het Nederlands

Het Initiatief Free Culture Nederland heeft het boek Free Culture van Professor Lawrence Lessig vanuit het Engels in het Nederlands vertaald. De Nederlandse vertaling is op de website van Free Culture Nederland als pdf te downloaden. Uit het persbericht van Free Culture Nederland:

Free Culture pleit voor een minder restrictief auteursrechtenbeleid en waarschuwt voor een toenemend bureaucratisch beleid ten koste van artistieke vrijheden. Het boek geeft een genuanceerd beeld vanuit een juridisch perspectief en maant aan tot een gulden middenweg tussen enerzijds artistieke vrijheden en anderzijds het beschermen van auteursrechten. Free Culture is mogelijk de juridische leidraad voor partijen met tegengestelde belangen in onze geĆÆnformatiseerde samenleving.

De Nederlandse vertaling van Free Culture (onderteitel: ‘How Big Media Uses Technology and the Law to Lock Down Culture and Control Creativity’) is de 9e vertaling van het in 2004 verschenen boek van de oprichter van Creative Commons. Free Culture is onder een Creative Commons Naamsvermelding NietCommercieel licentie gepubliceerd die het maken en verspreiden van vertalingen (en andere afgeleide werken) vrij toestaat, mits dit zonder commerciĆ«le doelstelling gebeurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.