Auteursrecht bedreigt bibliotheken

Martijn Arnoldus, 21 november, 2007

Zo voelt het in elk geval voor de FOBID Netherlands Library Forum. Het landelijke samenwerkingsverband van Nederlandse bibliotheekorganisaties presenteerde op 15 november het Manifest ‘Auteursrecht in Balans’. Het Manifest is een oproep om informatie toegankelijk te houden.

De bibliotheken maken zich steeds meer zorgen over de koers die (internationaal) gevaren wordt met betrekking tot auteursrecht. Digitalisering biedt uitgelezen mogelijkheden om informatie op nieuwe manieren te ontsluiten en te gebruiken. Maar de lobby naar de politiek lijkt juist de richting uit te gaan van meer beperkingen voor (her)gebruik. De bibliotheken willen daar nu een vuist tegen maken.

Het Manifest is hier te vinden.

Vragen of opmerkingen?

Neem contact met ons op info@creativecommons.nl

Leave a Reply