Creative Commons in de praktijk: (‘Roel op de Haagse trams’)

Marco Raaphoorst heeft op zijn blog over een mooi verhaal over de fotos van een Haagse fotograaf opeens op de meest uiteenlopende plekken gebruikt worden sindsdien hij op zijn flickr account een van de Creative Commons licenties gebruikt:

Tram 11

Roel ken ik via Flickr. Omdat hij zulke mooie foto’s van Den Haag maakt. Noem hem een amateur, hoewel dat woord nauwelijks meer waarde heeft op internet.

Roel wordt steeds vaker benaderd door opdrachtgevers, architectenbureaus bijvoorbeeld. Een vergroting van een van zijn foto’s werd op Haagse trams geplakt (zie bovenstaande foto). Roel vertelde mij dat ineens mensen hem begonnen te benaderen nadat hij Creative Commons licenties voor zijn foto’s ging gebruiken. Een voorbeeld dus dat je dankzij Creative Commons en onder duidelijke vriendelijke voorwaarden je foto’s kunt delen met anderen en er tegelijkertijd ook nog wat aan kunt verdienen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.