Open content inspiratie op Opencontent.nl

Martijn Arnoldus, 28 februari, 2008

Creative Commons vierde in december 2007 zijn vijfde verjaardag. In vijf jaar tijd is het aantal gebruikers van Creative Commons licenties wereldwijd explosief gestegen. Ook in Nederland genieten de open licenties grote populariteit. Hoog tijd voor een etalage die Creative Commons licenties niet alleen maar aanprijst als nuttig, maar die ook laat zien wat er met open content licenties allemaal wel (en niet) kan. In Nederland doen we dat via Opencontent.nl. Het is een overzichtssite in wording van diverse open content initiatieven in Nederland. Alhoewel heel verschillend van opzet maken alle beschreven projecten gebruik van een van Creative Commons licenties. Een kijkje achter de schermen van de nieuwe site is te vinden op de Kennisland Weblog.

Vragen of opmerkingen?

Neem contact met ons op info@creativecommons.nl

Leave a Reply