Blender komt met première ‘Peach’

 

  • Donderdag 10 april 2008 (premières om 19:00 uur & 20:00 uur; party om 22:00 uur)
  • Studio K Amsterdam

Maandenlang wordt er aan het Amsterdamse Entrepotdok al strak doorgewerkt en gevochten tegen deadlines. En wekenlang gonst het al van de geruchten over een op handen zijnde première. We kunnen ‘m nu aankondigen: 10 april aanstaande in Studio K in Amsterdam. Dan wordt de tweede animatiefilm van Blender voor het eerst aan het publiek vertoond. Na Elephants Dream kiest Blender er opnieuw voor een Creative Commons licentie aan de film te verbinden. Blender en Creative Commons Nederland vieren dat met een gezamenlijk premièrefeest. Wie de film om wat voor reden moet missen, is op het feest vanaf 22:00 uur zeker nog welkom!

De première van ‘Big Buck Bunny‘ (werktitel ‘Peach’) komt twee weken later dan oorspronkelijk aangekondigd. Maar dat hebben we in de filmwereld zo vaak meegemaakt, dat het vast toch in planning zat. En in elk geval volledig in de lijn van verwachting ligt. De hoofdrollen in de animatiefilm zijn weggelegd voor buitengewoon harige beestjes. Dat heeft niets te maken met trends en tegentrends in de haardrachtmode, maar vooral met de uitdaging om haren goed na te maken in animatie. Met Peach gaat Blender de wereld laten zien dat je die uitdaging met de open Blendersoftware aankan. Met training, wel te verstaan. Want de creatieve makers die Blender voor Peach inhuurde kennen hun vak door en door.

De première belooft een groot feest te worden en is voor iedereen toegankelijk. Wie niet alleen het gevoel wil krijgen bij een bijzondere gelegenheid aanwezig te zijn, maar ook dat hij zelf een belangrijke gast is, kan via Blender een VIP-kaart kopen. En wie geen interesse heeft in de film (haast niet voor te stellen), maar wel in een party, die mag na 22:00 uur naar binnen.
Meer informatie is te vinden op de Peachblog.

Wie de volgende dag overigens de neiging voelt om het feestgevoel te compenseren met een wat zwaardere daginvulling kan terecht op de Economies of the Commons Conference in De Balie, Amsterdam. Creative Commons Nederland is daar ook aanwezig, net als Blendervoorman Ton Roosendaal die er zijn Peachproject als best practice mag presenteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.