Workshop ‘Marking the Public Domain: relinquishment & certification’

CC-NL organiseert op 20 en 21 oktober een internationale workshop rond het ‘markeren van het publieke domein’. We organiseren de workshop voor COMMUNIA, en het programma is bedoeld voor iedereen die beroepsmatig betrokken is bij de problematiek rondom het publieke domein. De COMMUNIA workshop duurt anderhalve dag. Creative Commons Nederland zal daarnaast een besloten CC-Europe bijeenkomst organiseren op zondag 19 oktober.

Aan deelname zijn geen kosten verbonden, maar er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Geïnteresseerden kunnen via het registratieformulier op de COMMUNIA-website hun interesse kenbaar maken in deelname aan de workshop.

COMMUNIA ging in het najaar van 2007 van start als thematisch netwerk van (met name) Europese organisaties die het ‘digitale publieke domein’ een stem willen geven in de Europese beleidsvorming. Het netwerk heeft de ambitie om het centrale Europese referentiepunt te worden voor theoretische analyse en strategisch beleid ten aanzien van bestaande en opkomende thema’s rondom het publieke domein in de digitale omgeving. COMMUNIA besteedt onder meer aandacht aan alternatieve vormen van licenseren van creatief werk, open toegang tot wetenschappelijke publicaties, en omgang met werken waarvan de rechthebbende onbekend of onvindbaar is (‘verweesde werken’).

COMMUNIA wordt voor een periode van drie jaar gefinancierd door de Europese Commissie, vanuit het eContentplus Framework. Het netwerk wordt gecoördineerd door NEXA Research Center for Internet and Society van de Technische Universiteit Turijn.

Het programma van de workshop bestaat uit drie onderdelen. Op maandagmorgen wordt de workshop geopend met een plenaire sessie. Op maandagmiddag volgen twee werkgroepen. Op dinsdagmorgen is er opnieuw een plenaire sessie. Op maandagavond wordt direct aansluitend aan de werkgroepen een borrel georganiseerd, gevolgd door een facultatief diner (op eigen kosten).

De voertaal is Engels. Meer informatie, en het volledige programma is te vinden op de COMMUNIA-website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.