Youtube pilot Creative Commons

Lieke Heijmans, 16 februari, 2009

Youtube is een pilot gestart waarbij downloaden van content is toegestaan en waarbij contentpartners hun video’s met een CC licentie op Youtube kunnen zetten. De filmpjes zijn afkomstig van verschillende contentpartners; Stanford, Duke, UC Berkeley, UCLA, and UCTV. Deze pilot vindt in eerste instantie alleen plaats in de Verenigde Staten, Europese contentpartners kunnen nog niet meedoen aan deze pilot.  Toch is dit een zeer positief initiatief van Youtube en worden we erg blij van de volgende woorden:

Many video creators on YouTube want their work to be seen far and wide. They don’t mind sharing their work, provided that they get the proper credit. Using Creative Commons licenses, we’re giving our partners and community more choices to make that happen. Creative Commons licenses permit people to reuse downloaded content under certain conditions.

stanford-youtube-cc

Vragen of opmerkingen?

Neem contact met ons op info@creativecommons.nl

Leave a Reply