Rijksoverheid in het publieke domein

Martijn Arnoldus, 31 maart, 2010

Sinds vandaag (31 maart) is de eerste versie van rijksoverheid.nl online. Het is de eerste stap in een proces waarin steeds meer ministeries en andere overheidsorganisaties via één portal (en huisstijl) bereikbaar zullen worden. Geen gemakkelijke operatie.

Maar rijksoverheid.nl is in nog een ander opzicht een verrassende mijlpaal. Wie de website van rijksoverheid.nl bezoekt doet er goed aan ook even te klikken op de copyright info, helemaal rechtsonder. Rijksoverheid.nl is (bij ons weten) de eerste overheidssite die content beschikbaar stelt onder CC0, wat betekent dat aan de content een publiek domein status wordt toegekend. Het materiaal is vrij van restricties te hergebruiken. De overheid geeft daarmee een signaal af dat het haar menens is met het open delen van (overheids)informatie.

Vragen of opmerkingen?

Neem contact met ons op info@creativecommons.nl

Leave a Reply