Rijksoverheid in het publieke domein

Sinds vandaag (31 maart) is de eerste versie van rijksoverheid.nl online. Het is de eerste stap in een proces waarin steeds meer ministeries en andere overheidsorganisaties via één portal (en huisstijl) bereikbaar zullen worden. Geen gemakkelijke operatie.

Maar rijksoverheid.nl is in nog een ander opzicht een verrassende mijlpaal. Wie de website van rijksoverheid.nl bezoekt doet er goed aan ook even te klikken op de copyright info, helemaal rechtsonder. Rijksoverheid.nl is (bij ons weten) de eerste overheidssite die content beschikbaar stelt onder CC0, wat betekent dat aan de content een publiek domein status wordt toegekend. Het materiaal is vrij van restricties te hergebruiken. De overheid geeft daarmee een signaal af dat het haar menens is met het open delen van (overheids)informatie.

Eén gedachte over “Rijksoverheid in het publieke domein”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.