(Un)limited Design @ PICNIC’10

(Un)limited Design is twee dagen aanwezig op PICNIC ‘10 in Amsterdam (22-24 september). Dit jaar is het thema van het festival: ‘Redesign the World’. Er is veel aandacht voor het veranderende designlandschap.

Donderdag 23 september kunnen bezoekers aan de slag in het (Un)limited Design Lab. Vrijdag gaan we tijdens (Un)limited Design Words verder in op de (on)mogelijkheden van open design, en blikken we vooruit naar het (Un)limited Design Book dat eind 2010 gepubliceerd zal worden. We sluiten af met de uitreiking van de (Un)limited Design Awards.

(Un)limited Design Contest 2010
Iedereen kan deelnemen aan de (Un)limited Design Contest met nieuwe ontwerpen of een aangepaste versie van de bestaande ontwerpen. We hebben een nieuwe categorie dit jaar, genaamd ‘Fusion’, waarin je de bestaande ontwerpen uit de drie andere categorieën naar hartelust mag remixen. De winnaars in alle categorieën (Form, Food, Fashion en Fusion) krijgen een 3D printer.

23/09 – 10 – 17.00 uur (Un)limited Design Lab
Op donderdag 23 september hebben we speciaal voor (Un)limited Design een Fablab ingericht op PICNIC. Een Fablab is een werkplaats waar iedereen gebruik kan maken van computergestuurde productiemachines, zoals 3D printers, freesmachines en 2D lasersnijders.

Bezoekers zijn van harte uitgenodigd om in het (Un)limited Design Lab hun eigen (Un)limited Design te ontwerpen én te maken, maar ook een aantal top-inzendingen staan klaar om te worden personaliseerd!

Experts geven rondleidingen langs de machines om je te enthousiasmeren en zelf aan de slag te gaan. Getalenteerde ontwerpers helpen je op weg met inspiratiesessies en ‘hands-on’ begeleiding. En machine-ontwerpers laten je zien hoe je je eigen 3D-printer kan bouwen.

24/09 – 15.45 uur (Un)limited Design Words
Voorafgaand aan de prijsuitreiking gaan we tijdens (Un)limited Design Words verder in op de (on)mogelijkheden van open design en blikken we vooruit naar het (Un)limited Design Book dat eind 2010 gepubliceerd zal worden. Een aantal auteurs zal aanwezig zijn om over de thema’s in het boek in discussie te gaan.

24/09 – 17.30 uur (Un)limited Design Contest Award Ceremony

Vrijdag 24 september worden de prijzen voor de beste inzendingen van 2010 uitgereikt door juryvoorzitter Matt Stinchcomb (etsy.com). De andere juryleden zijn: Bre Pettis (makerbot.com) en de ontwerpers Joris Laarman (jorislaarman.com) en Matt Cottam (tellart.com).

(Un)limited Design is een project van Premsela – Dutch Platform for Design and Fashion, Waag Society en Creative Commons Nederland in samenwerking met FabLab.

Met de (Un)limited Design-activiteiten willen we laten zien en onderzoeken welke mogelijkheden kennisdeling in combinatie met nieuwe productie- en distributietechnieken te bieden hebben. Daarnaast willen we iedereen de gelegenheid bieden om zijn of haar creativiteit te delen via open source.

http://unlimiteddesigncontest.org

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.